Tål din mage inte kostfibrer? – Food Pharmacy

Betalt samarbete

Post image

Tål din mage inte kostfibrer?

För många bakterier i tunntarmen (SIBO) är kopplat till en öm och svullen mage, men studier har visat att upp till 40% av friska personer även hade högre nivåer av bakterier i tunntarmen. Besvären kan ofta förvärras vid ökat intag av kostfibrer. SIBO är ofta orsakat av långvarig stress.

Om dessa bakterier kan ställa till med problem längre fram är något som vi själva undersöker just nu. Vår generella uppfattning är emellertid att en tunntarm ren från bakterier får anses som ett väldigt bra utgångsläge. Med nedanstående erbjudande hoppas vi kunna inspirera så många som möjligt att rena sin tunntarm och därigenom ge sin mage en nystart.

Effekter av GutClear® hos personer med magproblem

Redan efter 10 dagar med GutClear® fick personer med tecken till SIBO (öm och svullen mage mellan måltiderna) ned ”onda” bakterier och ökade sina ”goda” bakterier  

N: Jag är 26 år gammal och har i flera år haft extrema besvär med en öm och spänd mage, som jag inte lyckades få kontroll över. Jag blev ombedd att köpa produkter på apoteket för då ”dessa funkar för alla” och har i flera år försökt att på egen hand komma underfund med en lösning, men jag har misslyckats gång på gång.

Tänk så mycket medicin, antibiotika etc som jag tagit!  Efter 10 dagar med GutClear känns min mage mycket bättre och jag är inte alls lika öm eller uppblåst längre som tidigare. Nu tar jag GutClear en gång i veckan och känner mig trygg med det.

Tarmfloraanalys före (1) och efter (2) GutClear®

S: Jag är 43 år gammal och har sedan 2008 haft ständig diarré, halsbränna och sura uppstötningar samt en uppsvälld mage efter måltid, men även hudproblem i form av finnar över hela kroppen samt eksem, framförallt i hårbotten.

Redan efter ett par dagar med GutClear märkte jag en fastare avföring och min uppsvällda mage försvann direkt, liksom halsbrännan och de sura uppstötningarna. Hudproblemen förbättrades markant efter ytterligare några dagar. Jag tar nu GutClear, 2 ggr i veckan och mitt tillstånd är nu stabilt.

Tarmfloraanalys före (1) och efter (2) GutClear®

Vad händer i tarmen när du tar GutClear®?

De antibakteriella effekterna av GutClear® kan ge lägre nivåer av irriterande bakterier i tunntarmen och därigenom minskad negativ påverkan på tunntarmens nerv- och immunceller.

Tunntarmen kallas ibland för ”the second brain” på grund av det stora antal nervceller som förekommer längs tunntarmens vägg. Tarmen och hjärnan påverkar varandra. Å ena sidan kan en tarmslemhinna som är inflammerad på grund av SIBO ge negativ psykisk påverkan. Å andra sidan kan psykisk stress ge en långsammare tarmpassage som via stagnation av tarminnehåll kan orsaka SIBO och en inflammation som kan skada tarmväggen (s.k. läckande tarm).

Ett ökat intag av kostfibrer vid SIBO kan till och med förvärra magproblem. En forskningsstudie har visat att 80% av personer med IBS hade förhöjda nivåer av bakterier i tunntarmen, vilket kan förklara varför många med IBS kan få en öm och svullen mage mellan måltiderna.

Förklaringen till detta är att när bakterierna jäser maten i tunntarmen orsakar detta en irritation i tunntarmens slemhinna eftersom denna inte är anpassad för stora bakteriemängder.Pilen visar ansamlingar av immunceller som ligger i anslutning till tunntarmens slemhinna och kan därför provoceras av bakteriell överväxt där.

Se till att du har så få bakterier som möjligt i tunntarmen via gutfeelinglabs.se 

Rabattkoden foodpharmacy33 ger 33% rabatt för GutClear® här. Kostnad 295 kr (ord. pris 440 kr). 

Beställ ett ”Gut Kithär (både tarmfloraanalys och GutClear®) med rabattkoden  foodpharmacy22 och få 20% rabatt. Kostnad 952 kr (ord. pris 1195).

Vår rekommendation: Ta GutClear® i 10 dagar före din tarmfloraanalys. På så vis kan kostråden baserade på ditt analysresultat bäst gynna din ”nya” tarmflora (se diagrammen ovan).

Sänd gärna en respons om din upplevelse av GutClear® till info@gutfeelinglabs.se

Vad är GutClear®?

GutClear®, är ett kosttillskott i pulverform bestående av bark från jatoba- och magnoliaträdet, rot av rosenrot och psyllium. Bark från magnoliaträdet kan bidra till en normal tarmfunktion, en regelbunden tarmpassage och har antimikrobiella effekter. Psylliumfrön kan bidra till en normal tarmfunktion, tarmpassage och matsmältning.

GutClear® bildar en geléartad massa som likt en tepåse släpper ut antimikrobiella ämnen längs tunntarmen och renar denna från bakterier utan att påverka tjocktarmens bakterieflora.

Om Gutfeeling Labs

Bakom Gutfeeling Labs står bröderna Walter och Hans Fischer. Walter är neurokirurg och publicerade 2018 en uppmärksammad artikel om immunterapi vid cancer i hjärnan i den ansedda tidskriften Nature communications. Samma år kunde forskare påvisa att tarmfloran spelar roll för effekten av immunterapi, vilket startade Walters intresse för detta område. Brodern Hans, docent i immunologi, med ett flertal publikationer om bakteriell inflammation i välrenommerade tidskrifter, led själv under många år av SIBO, vilket fick honom att fördjupa sig kring detta problem.

Hans och Walter har genom laboratorieförsök utvecklat kosttillskottet GutClear® med antibakteriella egenskaper för att rena tunntarmen från bakterier.

Gutfeeling labs har eget mikrobiologiskt analyslaboratorium i Lund. I samarbete med Lunds universitet studerar Gutfeeling Labs möjliga kopplingar mellan tarmmikrobiotan och dess biprodukter vid en mängd olika diagnoser. De välkomnar även andra samarbetspartners.

Missa inte rabattkoden foodpharmacy22

Beställ en tarmfloraanalys och prova GutClear® utan extra kostnad.

LÄS MER

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.