Musslor med citrongräs och chili - Food Pharmacy

Dietistens val, Recept

Post image
fav

Musslor med citrongräs & chili

fav

Du kanske redan gör det, men vi har bestämt oss för att vi vill äta mer musslor! När det ibland känns knepigt att välja hållbar fisk är musslor ett bra val. Inte för att det är en fisk, men ändå – det är ett hälsosamt val. Musslan är en källa till B-vitamin, zink och selen.

Vi serverar gärna musslorna tillsammans med rostad sötpotatis och chilimajo, så det ger vi också recept på nedan!

Print

Citrongräsmusslor med chili

  • Av : Dietistens Val c/o Food Pharmacy
  • Portioner : 4 1x
Scale

Ingredienser

Musslor

1 kg blåmusslor

1 stjälk citrongräs

1 röd chili

2 röda paprikor

1 förp kokosmjölk (à 400 ml)

1 msk fisksås

1/2  lime, juicen

1 kruka koriander

3 klyftor vitlök

1 msk rapsolja

Sötpotatis

2 sötpotatisar

olja

rökt paprikapulver

1 dl majonnäs

23 msk chipotlepasta

Instruktioner

Musslor

Skölj musslorna. Kasta de som är trasiga samt de som är öppna och inte sluter sig när du sköljer dem. Skala och hacka vitlöken. Slå på citrongräset med baksidan av en kniv och strimla fint. Strimla chilin. Kärna ur paprikorna och dela i mindre bitar. 

Hetta upp oljan i en rymlig kastrull och stek vitlök, citrongräs, chili och paprika. Häll på kokosmjölk,1 dl vatten och fisksås och koka upp. Smaka av med limejuice. 

Lägg ner musslorna i kastrullen och sätt på locket. Sjud på hög värme i ca 5 minuter och skaka kastrullen försiktigt under tiden. Kasta musslor som eventuellt inte öppnat sig. Strö över koriandern och servera direkt. 

Rostad sötpotatis

Skrubba, skala och dela 2 sötpotatisar i långa stänger. Lägg på en plåt med bakplåtspapper, ringla på olja och strö på salt och lite rökt paprikapulver. Rosta i ugnen på 250° ca 20 minuter. Blanda 1 dl majonnäs med 2–3 msk chipotlepasta och sätt igång att dippa!

I samarbete med Nordic Clinic

Bli din egna hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.