fbpx Print

Citrongräsmusslor med chili

Scale

Ingredienser

Musslor

1 kg blåmusslor

1 stjälk citrongräs

1 röd chili

2 röda paprikor

1 förp kokosmjölk (à 400 ml)

1 msk fisksås

1/2  lime, juicen

1 kruka koriander

3 klyftor vitlök

1 msk rapsolja

Sötpotatis

2 sötpotatisar

olja

rökt paprikapulver

1 dl majonnäs

23 msk chipotlepasta

Instruktioner

Musslor

Skölj musslorna. Kasta de som är trasiga samt de som är öppna och inte sluter sig när du sköljer dem. Skala och hacka vitlöken. Slå på citrongräset med baksidan av en kniv och strimla fint. Strimla chilin. Kärna ur paprikorna och dela i mindre bitar. 

Hetta upp oljan i en rymlig kastrull och stek vitlök, citrongräs, chili och paprika. Häll på kokosmjölk,1 dl vatten och fisksås och koka upp. Smaka av med limejuice. 

Lägg ner musslorna i kastrullen och sätt på locket. Sjud på hög värme i ca 5 minuter och skaka kastrullen försiktigt under tiden. Kasta musslor som eventuellt inte öppnat sig. Strö över koriandern och servera direkt. 

Rostad sötpotatis

Skrubba, skala och dela 2 sötpotatisar i långa stänger. Lägg på en plåt med bakplåtspapper, ringla på olja och strö på salt och lite rökt paprikapulver. Rosta i ugnen på 250° ca 20 minuter. Blanda 1 dl majonnäs med 2–3 msk chipotlepasta och sätt igång att dippa!