Myntadressad kvarngrynssallad med skördebönor och rökt halloumi – Food Pharmacy

Dietistens val, Recept

Post image
fav

Myntadressad kvarngrynssallad med skördebönor och rökt halloumi

fav

Den här salladen är gjord på svenska kvarngryn, sådant vi verkligen borde kalla superfood! 100 procent fullkorn och laddade med fibrer, vitaminer och mineraler.

Print

Myntadressad kvarngrynssallad med skördebönor och rökt halloumi

  • Av : Dietistens Val c/o Food Pharmacy
  • Portioner : 4 1x
Scale

Ingredienser

4 dl kvarngryn eller andra matgryn

500 g vaxbönor och gröna bönor

4 morötter

200 g grillost

1,5 dl pumpafrön

6 rejäla kvistar mynta eller 2 krukor

2 msk citronjuice

150 g färska hallon

Att ha hemma:

Olivolja, 1,5 tsk rökt paprikapulver, 1 klyfta vitlök, salt & peppar 

Instruktioner

  1. Koka kvarngrynen enligt anvisningarna på förpackningen. 
  2. Koka upp vatten och salt i en annan kastrull och lägg i bönorna. Låt koka 2 minuter, häll av vattnet och spola med kallt vatten. 
  3. Dela morötterna i stänger. Lägg dem längs kanterna i en ugnsform och ringla över olja. Dela grillosten i ”vecket”, lägg i mitten av formen och strö över paprikapulvret. Tillaga i ugnen tills morötterna är lagom mjuka, ca 10 minuter. 
  4. Rosta pumpafröna i en torr panna. 
  5. Mixa 0,5 dl av pumpafröna med 5 kvistar mynta (inklusive stjälkar), citronjuice, skalad vitlök och 0,5 dl olja till en pesto. Smaka av med salt och peppar. 
  6. Vänd samman resten av pumpafröna med kvarngryn, bönor och myntapesto i pannan. Toppa grynsalladen med hallon och mynta och servera med halloumi och morötter. 

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.