Okonomiyaki med limedressad morotssallad – Food Pharmacy

Dietistens val, Recept

Post image
fav

Okonomiyaki med limedressad morotssallad

fav

Japansk streetfood à la kålpannkaka. Vi kan erkänna att vi var lite skeptiska innan vi provade men ett helt land kan ju inte ha fel och det här är supergott! Lika lätt som vanlig ugnspannkaka men fylld med härliga nyttigheter.

Tips! Furikake kan ersättas med 3 msk rostade sesamfrön och 1 msk soja.
Och tamarindpasta och risvinäger kan ersättas med 2 msk Worcestershiresås.

Print

Okonomiyaki med limedressad morotssallad

  • Av : Dietistens Val c/o Food Pharmacy
  • Portioner : 4 1x
Scale

Ingredienser

350 g vitkål

10 ägg

3 1/2  dl grahamsmjöl

4 morötter

4 salladslökar

1/2  dl furikake

1 lime, juice

1 dl majonnäs

2 tsk tamarindpasta

2 tsk risvinäger

Att ha hemma

2 msk grönsaksfond

malen ingefära

rapsolja

3 msk ketchup

1 msk japansk soja 

Instruktioner

  1. Hyvla eller strimla vitkålenfint. 
  2. Vispa ihop ägg, mjöl, grönsaksfond, 1 msk ingefära och 2 dl vatten. Tillsätt vitkålen.
  3. Pensla en ugnsform med rapsolja och häll i smeten. 
  4. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. 
  5. Hyvla morötterna i långa strimlor med en osthyvel eller skalare. Hacka salladslöken. Blanda med furikake och limejuice. 
  6. Blanda majonnäsen med ketchup, soja, tamarindpasta, risvinäger och 2 tsk ingefära.
  7. Ringla såsen över okonomi- yakin och servera med morotssalladen. 

I samarbete med Nordic Clinic

Bli din egna hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.