fbpx Print

Okonomiyaki med limedressad morotssallad

Scale

Ingredienser

350 g vitkål

10 ägg

3 1/2  dl grahamsmjöl

4 morötter

4 salladslökar

1/2  dl furikake

1 lime, juice

1 dl majonnäs

2 tsk tamarindpasta

2 tsk risvinäger

Att ha hemma

2 msk grönsaksfond

malen ingefära

rapsolja

3 msk ketchup

1 msk japansk soja 

Instruktioner

  1. Hyvla eller strimla vitkålenfint. 
  2. Vispa ihop ägg, mjöl, grönsaksfond, 1 msk ingefära och 2 dl vatten. Tillsätt vitkålen.
  3. Pensla en ugnsform med rapsolja och häll i smeten. 
  4. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. 
  5. Hyvla morötterna i långa strimlor med en osthyvel eller skalare. Hacka salladslöken. Blanda med furikake och limejuice. 
  6. Blanda majonnäsen med ketchup, soja, tamarindpasta, risvinäger och 2 tsk ingefära.
  7. Ringla såsen över okonomi- yakin och servera med morotssalladen.