fbpx Print

Sillpizza – till sommarens alla luncher och middagar

Scale

Ingredienser

1 brödfri pizzabotten från For Real! Foods

3 msk gräddfil

2 burkar matjessill (à 200 g)

3 ägg

1 rödlök

1 kruka gräslök

25 g smör

Instruktioner

Sätt ugnen på 250° under/övervärme. Ta fram en pizzabotten och täck den med gräddfil. Bred gräddfilen hela vägen ut till kanten (alltså inte som en vanlig pizza där man lämnar kvar en kant). Grädda i 5 minuter och ta ut ur ugnen.

Skär sillen i mindre bitar. Koka äggen, skölj dem i kallt vatten, skala och hacka dem. Skala och finhacka rödlöken. Finhacka gräslöken. Lägg allt i tydliga ränder över pizzabotten.

Sänk ugnsvärmen till 75°. Ställ in pizzan igen. Smält under tiden smöret i en kastrull. När det smält helt och skiktat sig – häll av bottensatsen och bryn smöret (se upp så att det inte bränns).

Ta ut pizzan ur ugnen. Skeda smöret över sill, lök och ägg. Om det fräser till lite av smöret så vet du att allt är precis som det ska vara! Om det inte fräser skulle vi rekommendera att pizzan får stå några minuter till i ugnen. Dekorera med dillvippor.