fbpx Print

Sommarsallad med kyckling och myntadressing

Scale

Ingredienser

2 kycklingfiléer

1 tsk franska örter

2 avokado

1 sötpotatis

1 liten isbergssallad

1 rödlök

½ vattenmelon

Dressing

1 knippe färsk mynta (10 blad)

2 msk olivolja

1 msk pressad citron

1 tsk balsamico

1 nypa havssalt

Instruktioner

Sätt ugnen på 200°.

Salta kycklingen och stek den runt om i olivolja tills den fått fin färg. Krydda med lite franska örtkryddor, lägg över i en ugnsfast form och tillaga i cirka 20 minuter eller tills den är genomstekt (70 grader i mitten).

Dela sötpotatisen i bitar och koka tills mjuk, ca 20 minuter.

Gör dressingen genom att mixa 5 blad mynta med pressad citron, balsamico och salt. Tillsätt olivoljan och blanda väl.

Dela vattenmelonen i bitar, gröp ur och skiva avokadon på längden, hacka salladen, skiva rödlöken fint och dela kycklingen i tjocka skivor. Blanda allt, inklusive den kokta sötpotatisen väl i en stor salladsskål.

Klicka dressingen över salladen och servera med resterande myntablad.