fbpx Print

Belugalinser med sparris och pocherat ägg

Scale

Ingredienser

1 dl torkade belugalinser

1 ägg

1 tsk ättiksprit

1 knippe sparris

juice från 1/2 citron

2 msk riven parmesan

olivolja till stekning och servering

salt och svartpeppar

Instruktioner

Koka linserna enligt instruktionerna på förpackningen. Knäck ägget i en liten kopp och häll över ättikan. Låt stå medan du fixar med resten.

Bryt av sparrisen så att du får bort den sega biten. Känn med fingret var stjälken går från hård till mjuk och bryt av där. Stek sparrisen i olivolja på ganska hög värme i 3–4 minuter. Samtidigt kokar du upp vatten till ägget. Det ska täcka ägget ordentligt, ungefär 7 centimeter brukar vara lagom.

När sparrisen är klar lägger du upp den tillsammans med linserna på tallriken. Sedan är det dags för ägget. Häll ner det tillsammans med ättikan direkt i det kokande vattnet och sänk värmen. Låt ägget sjuda (inte koka) i 3 minuter. Fiska upp det med en hålslev och lägg ovanpå sparrisen. Pressa citron och ringla olivolja över rätten, toppa sedan med riven parmesan och peppar.