Chokladtartletter med tahini – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Chokladtartletter med tahini

Chokladtartletter med tahini, snacka om ett recept som är skräddarsytt för oss chokladjunkies? Botten till dessa godingar görs på bland annat hasselnötter och dadlar, och krämen på tahini, kokosgrädde och lönnsirap. Resultatet? Kalla tartletter för sommarens alla fikastunder!

Det enda du behöver är någon form av matberedare samt formar 6-7 cm i diamater.

Print

Chokladtartletter med tahini

  • Av : Viktoriia Rumiantseva c/o Food Phamracy
  • Portioner : 6 1x
Scale

Ingredienser

Botten

100g (2 dl) hasselnötter

70g (1 dl) kakao nibs

50g (1 dl) havregryn (gärna glutenfritt)

3 msk kakaopulver

8 st färska dadlar

en nypa salt

Kräm

1 dl tahini

2 dl kokosgrädde

23 msk lönnsirap

4 msk kakaopulver

4 msk smält kokosolja

saft av en lime

en nypa salt

ev. smält choklad, frystorkade jordgubbar och kokosflingor

Instruktioner

  1. Blötlägg urkärnade dadlar i vatten i 10 minuter. Häll av vattnet.
  2. Lägg havregryn, kakaonibs, och hasselnötter i matberedaren till hasselnötter hackats i bitar. Skölj av dadlarna och tillsätt dem i matberedaren tillsammans med salt. Degen har rätt konsistens när du kan rulla en boll av smeten utan att få smulor kvar i handen. Om degen är för torr, tillsätt lite vatten, om den är för blöt, tillsätt lite kakao.
  3. Tryck ut botten i formar och jämna ut med en sked.
  4. Blanda ihop alla ingredienser för kräm och fördela mellan tartalette formar. Dekorera med smält choklad, jordgubbar och kokosflingor 
  5. Låt tartaletter stelna i frys ca 1-2 timmar. Voila!

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.