fbpx Print

Chokladtartletter med tahini

Scale

Ingredienser

Botten

100g (2 dl) hasselnötter

70g (1 dl) kakao nibs

50g (1 dl) havregryn (gärna glutenfritt)

3 msk kakaopulver

8 st färska dadlar

en nypa salt

Kräm

1 dl tahini

2 dl kokosgrädde

23 msk lönnsirap

4 msk kakaopulver

4 msk smält kokosolja

saft av en lime

en nypa salt

ev. smält choklad, frystorkade jordgubbar och kokosflingor

Instruktioner

  1. Blötlägg urkärnade dadlar i vatten i 10 minuter. Häll av vattnet.
  2. Lägg havregryn, kakaonibs, och hasselnötter i matberedaren till hasselnötter hackats i bitar. Skölj av dadlarna och tillsätt dem i matberedaren tillsammans med salt. Degen har rätt konsistens när du kan rulla en boll av smeten utan att få smulor kvar i handen. Om degen är för torr, tillsätt lite vatten, om den är för blöt, tillsätt lite kakao.
  3. Tryck ut botten i formar och jämna ut med en sked.
  4. Blanda ihop alla ingredienser för kräm och fördela mellan tartalette formar. Dekorera med smält choklad, jordgubbar och kokosflingor 
  5. Låt tartaletter stelna i frys ca 1-2 timmar. Voila!