Grön ärtsmoothie (på allmän begäran) – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Grön ärtsmoothie (på allmän begäran)

fav

Vi är ju ett rätt stort gäng som kört vår fastehärmande 5-dagars kur i år, och varje gång som vi drar igång en kur så får vi samma reaktion på vår gröna ärtsmoothie. Nämligen stående ovationer! Faktum är att den är så god att vi inte vågar ta bort den från fastan, trots att vi bytt ut alla andra recept till september.

Det var faktiskt Lina som kom på att vi borde dela med oss av receptet här i juli. “Kom igen, alla är värda den här i sommar!”, sa hon medan hon dammsög glaskanterna från de sista smoothieresterna med sitt bambusugrör. Kombon gröna ärtor, banan, mango, mynta och lime är helt enkelt en riktigt fullträff. Vi snackar alltså massa mynta och massa lime. Och så lite havremjölk att späda med (och vatten för den som vill). Klar i ett nafs och så otroligt god och bra på alla sätt och vis!

Fastehärmande 5-dagars kur? Ja, den 4-8 september kör vi ju igen (för tredje gången i år). Under fem dagar kommer vi att få prova på att äta ett begränsat antal kalorier enligt ett protokoll med recept baserade på forskaren och cellbiologen Valter Longos “Fasting Mimicking Diet” (FMD). Om du hoppa på så kan vi tipsa om att vi just nu har ett Early Bird-erbjudande som ger 15% rabatt. Anmäl dig här senast 31 juli och använd koden “earlybird15” så är rabatten din. Välkommen att sprida den till vänner och familj!

Men tillbaka till smoothien… Receptet räcker till två stora glas så vi brukar faktiskt alltid dricka en direkt och spara den andra till dagen därpå. Men om du inte är lite girig och glupsk som vi så går det givetvis fint att dela med sig till valfri vän eller familjemedlem.

Print

Grön ärtsmoothie

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 2 1x
Scale

Ingredienser

1 1/2 dl frysta gröna ärtor

200 g fryst mango

1 kruka färsk mynta

2 lime, juicen

1 liten banan

2 dadlar (frivilligt)

2 dl havremjölk

ev mer vatten att späda med

Instruktioner

Lägg allt i mixern och kör till en slät smoothie. Späd eventuellt med mer vatten. Easy peasy!

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.