Print

Sobanudlar med broccoli och ägg med “såseffekt”

Scale

Ingredienser

ca 50 g sobanudlar

ca 100 g broccoli

1 ägg

1 tsk ättiksprit

1 msk japansk soja

1 tsk sesamolja

2 msk chiliolja (se nedan)

1/2 salladslök

salt

Chiliolja

1 vitlöksklyfta

1 röd chili

1 tsk hackad ingefära

2 dl rapsolja

1 1/22 msk chiliflakes

2 msk rostade sesamfrön

1 msk sesamolja

Instruktioner

Koka upp och salta vattnet till nudlarna. Koka samtidigt upp vatten till ägget i en annan kastrull. Det ska vara så att det täcker ägget ordentligt, cirka 7 centimeter brukar vara lagom. Knäck ägget i en kopp, häll över ättikan och låt sedan stå tills du ska koka det.

Dela broccolin i små buketter. När vattnet till nudlarna kokar lägger du i dem och låter dem koka i 3 minuter. Fiska upp nudlarna och lägg dem i ett durkslag, men häll inte av vattnet, för det ska du koka broccolin i. Skölj nudlarna snabbt med kallt vatten och låt rinna av.

Koka broccolin i nudelvattnet i 3 minuter om du vill ha lite tuggmotstånd, annars 4–5 minuter. Lägg upp nudlarna och broccolin och häll över soja och sesamolja.

Häll ägget med ättikan i det kokande vattnet och sänk värmen. Låt sjuda (inte koka) i 3 minuter. Fiska upp ägget med en hålslev och lägg ovanpå nudlarna. Häll över chilioljan och toppa med fina skivor av salladslök.

Chiliolja

Finhacka vitlök, chili och ingefära. Lägg i en liten kastrull tillsammans med rapsoljan och tillsätt chiliflakes. Hetta upp och sänk sedan värmen till lägsta. Låt stå i 5 minuter. Under tiden rostar du sesamfrön i en liten stekpanna. Blanda sedan sesamfrön och sesamolja med resten av ingredienserna. Rör ihop och låt svalna. Förvara i kyl.

Food Pharmacy
Översikt

Vi använder kakor (cookies) för att kunna erbjuda dig bästa möjliga användarupplevelse på foodpharmacy.se. Kakorna lagras i din webbläsare och används för funktioner som att känna igen dig när då återvänder till siten samt hjälper vårt team förstå vilka funktioner och innehållstyper som är mest intressanta för dig och alla andra användare.