Svartvinbärssmoothie med rödbeta – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Svartvinbärssmoothie med rödbeta

fav

Vi är egentligen inga stora fans av rödbeta. Gud, svär vi i kyrkan nu? Samtidigt så vet vi ju hur himla nyttigt och bra det är att äta rödbeta med jämna mellanrum. Så därför blev vi så himla glada när Dietistens Val skickade den här underbara smoothien som ett alternativ till vår kommande 5-dagars fasta. Valet föll dock på en annan röd smoothie med jordgubbar och surkål (grattis till er som kör kuren tillsammans med oss i september) men eftersom det vore så oerhört synd om ett så smarrigt recept bara hamnade i papperskorgen så tänkte vi att vi delar det med er här!

Eftersom ni är så många som fortsätter att komma tillbaka till vår fastehärmande 5-dagars kur så bestämde vi oss redan i början av sommaren för att byta ut vissa av recepten till nästa omgång. Inte för att det var något som helst fel på de gamla, men för att ombyte förnöjer. Vi är ju tydligen inte alls ensamma om att planera att köra kuren fyra gånger om året, ni är många som redan anmält er för tredje gången i år! Har du inte testat än? Då tycker vi verkligen att du ska haka på den 4-8 september. Anmäl dig direkt här och använd koden “earlybird15” så får du 15% på alla våra hälsoprogram om du anmäler dig före den 1 augusti.

En sista grej bara innan vi hoppar vidare till receptet! Visste du att man kan äta rödbetsblast? Blasten innehåller både färre kalorier och mindre fett och socker än själva rödbetan, och har dessutom mångdubbelt större innehåll av viktiga mineraler och vitaminer.

Då så, då kör vi!

Print

Svartvinbärssmoothie med rödbeta

  • Av : Dietistens Val c/o Food Pharmacy
  • Portioner : 3 1x
Scale

Ingredienser

3 små kokta rödbetor (förkokta köpta går bra)

3 dl svarta vinbär

3 dl frysta jordgubbar

5 cm ingefära

3 dl havredryck

Instruktioner

Skala ingefäran och mixa alla ingredienser till en slät smoothie. Späd eventuellt med lite extra vatten tills du får en konsistens som faller dig i smaken.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.