fbpx Print

Tiramisubitar

Scale

Ingredienser

Botten

140 g (250 ml) mandel

75g (125 ml) groddat bovete

40g (100 ml) havregryn, gärna glutenfritt

2 msk kakao nibs (frivilligt)

3 msk kakaopulver

8 färska dadlar

3 msk mandelsmör 

2 msk bryggt kaffe 

1 tsk tamari 

1 msk smält kokosolja

Kräm

4 msk mjuk kokossmör

4 msk kokosmjölk (12-14% fett) 

2 msk cashewsmör 

2 msk lönnsirap

en nypa vanilj

en nypa salt  

kakaopulver till garnering

Instruktioner

  1. Blötlägg urkärnade dadlar i vatten i 10 minuter. Häll av vattnet.
  2. Lägg havregryn, kakaonibs, bovete, och mandel i matberedaren till mandel hackats i bitar. Skölj av dadlarna och tillsätt dem i matberedaren tillsammans med mandelsmör, kaffe, tamari och smält kokosolja. Degen har rätt konsistens när du kan rulla en boll av smeten utan att få smulor kvar i handen. Om degen är för torr, tillsätt lite vatten, om den är för blöt, tillsätt lite kakao.
  3. Tryck ut botten i formen och jämna ut med en sked.
  4. Blanda ihop alla ingredienser för kräm och fördela över botten. Dekorera med kakaopulver 
  5. Låt tårtan stelna i kyl ca 1-2 timmar och skär i bitar. Voila!