Print

Tiramisubitar

Scale

Ingredienser

Botten

140 g (250 ml) mandel

75g (125 ml) groddat bovete

40g (100 ml) havregryn, gärna glutenfritt

2 msk kakao nibs (frivilligt)

3 msk kakaopulver

8 färska dadlar

3 msk mandelsmör 

2 msk bryggt kaffe 

1 tsk tamari 

1 msk smält kokosolja

Kräm

4 msk mjuk kokossmör

4 msk kokosmjölk (12-14% fett) 

2 msk cashewsmör 

2 msk lönnsirap

en nypa vanilj

en nypa salt  

kakaopulver till garnering

Instruktioner

  1. Blötlägg urkärnade dadlar i vatten i 10 minuter. Häll av vattnet.
  2. Lägg havregryn, kakaonibs, bovete, och mandel i matberedaren till mandel hackats i bitar. Skölj av dadlarna och tillsätt dem i matberedaren tillsammans med mandelsmör, kaffe, tamari och smält kokosolja. Degen har rätt konsistens när du kan rulla en boll av smeten utan att få smulor kvar i handen. Om degen är för torr, tillsätt lite vatten, om den är för blöt, tillsätt lite kakao.
  3. Tryck ut botten i formen och jämna ut med en sked.
  4. Blanda ihop alla ingredienser för kräm och fördela över botten. Dekorera med kakaopulver 
  5. Låt tårtan stelna i kyl ca 1-2 timmar och skär i bitar. Voila!
Food Pharmacy
Översikt

Vi använder kakor (cookies) för att kunna erbjuda dig bästa möjliga användarupplevelse på foodpharmacy.se. Kakorna lagras i din webbläsare och används för funktioner som att känna igen dig när då återvänder till siten samt hjälper vårt team förstå vilka funktioner och innehållstyper som är mest intressanta för dig och alla andra användare.