fbpx Print

Fredagspizza: Vegetarisk brödfri pizza med hummus och örtpesto

Scale

Ingredienser

1 brödfri botten från FOR REAL FOODS

1 dl hummus

1/4 rödlök

1/2 zucchini

1/2 fänkål

1/2 paket fetaost

1 kruka färsk basilika

2 msk pinjenötter

1/2 dl olivolja

1/2 citron, juice + zest

1 vitlöksklyfta

1 tsk honung

Salt & nymalen svartpeppar

1 stor näve ruccola

Instruktioner

Värm ugnen till 250 grader på över- och undervärme. Låt plåten eller pizzastenen vara i ugnen under uppvärmning så att den blir riktigt varm. Ta ut pizzabotten ur frysen och lägg den på bakplåtspapper.

Bred hummus över hela botten (lämna inga synliga kanter på pizzan). Hyvla rödlök, zucchini och fänkål fint med en osthyvel, mandolin eller kniv och fördela jämt över pizzan. Smula fetaosten över pizzan. Lägg pizzan på den varma plåten eller pizzastenen och grädda i cirka 5-7 minuter eller tills fetaosten smält något.

Mixa basilika, pinjenötter, olivolja, citronjuice + zest, vitlök, honung, salt och peppar. Klicka peston över pizzan och toppa med ruccola och lite extra olivolja.