Gnocchigratäng med aubergine och svarta bönor – Food Pharmacy

Dietistens val, Recept

Post image
fav

Gnocchigratäng med aubergine och svarta bönor

fav

Hej och välkommen till vardagen! Här får du receptet på vår krämiga gratäng där middagsfixet tar 10 minuter, sedan fixar ugnen resten. Vi tänker att det kanske kan passa perfekt nu när skolor och jobb dragit igång på allvar igen?

Bönor i kombination med gott innehåll av grova grönsaker ger dessutom måltiden ett högt innehåll av fibrer vilket främjar ett långsamt blodsockersvar och längre mättnad. Så bra ju!

Print

Gnocchigratäng med

  • Av : Dietistens Val c/o Food Pharmacy
  • Portioner : 4 1x
Scale

Ingredienser

1 aubergine

100 g grönkål

500 g gnocchi

1 förp (à 380 g) skölja svarta bönor

800 g pastasås basilika

250 g ricottaost

2 paket mozzarella

Att ha hemma:

1 vitlöksklyfta, rapsolja

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och finhacka vitlöken. 
  3. Skölj och tärna auberginen i mindre bitar. Riv grönkålen för hand  i mindre bitar.
  4. Häll olja i en ugnsform. Lägg ner vitlök, aubergine, grönkål, gnocchi och bönor. Häll över tomatsås och ricotta och blanda runt. 
  5. Toppa med mozzarella i bitar och grädda i ugn ca 20 min.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.