Grundrecept cashewyoghurt med probiotika – Food Pharmacy

Recept, Viktoriia i köket

Post image
fav

Grundrecept cashewyoghurt med probiotika

fav

Åh, cashewyoghurt med probiotika! Det här är ett av grundrecepten i min sprillans nya kokbok Råsöt (reklamlänk – köp här). bok. Ett fantastiskt sätt att göra dina råa sötsaker ännu nyttigare!

Cashewyoghurt har en syrlig eftersmak precis som “vanlig” yoghurt och kan användas i alla möjliga tårtor och efterrätter. Eller ätas som den är, förstås. Det här receptet motsvarar cirka 5 dl yoghurt. Lycka till!

Print

Grundrecept cashewyoghurt med probiotika

  • Av : Viktoriia Rumiantseva c/o Food Pharmacy
  • Portioner : 5 1x
Scale

Ingredienser

3 dl naturella cashewnötter

3 dl (cirka) vatten till blötläggning

1 1/2 dl vatten till fermentering

2 kapslar probiotika

en nypa salt

Instruktioner

  1. Blötlägg cashewnötterna i vatten och låt stå i rumstemperatur 4–6 timmar.
  2. Skölj cashewnötterna och låt dem rinna av i en sil några minuter.
  3. Häll cashewnötter, 1 ½ dl nytt vatten, innehållet i probiotikakapslarna och salt i en blender. Mixa tills du får en slät smet.
  4. Häll smeten i en skål och och täck med plastfolie eller tyg. Placera smeten på ett varmt ställe, 40–50 grader, ca 12 timmar. Kan förvaras ca 1 vecka i kyl.

Bild: Ulrika Ekblom

Dela

Food Pharmacy
Översikt

Vi använder kakor (cookies) för att kunna erbjuda dig bästa möjliga användarupplevelse på foodpharmacy.se. Kakorna lagras i din webbläsare och används för funktioner som att känna igen dig när då återvänder till siten samt hjälper vårt team förstå vilka funktioner och innehållstyper som är mest intressanta för dig och alla andra användare.

0

Tillagd i varukorgen

Inga produkter i varukorgen.