Grundrecept cashewyoghurt med probiotika – Food Pharmacy

Recept, Viktoriia i köket

Post image
fav

Grundrecept cashewyoghurt med probiotika

fav

Åh, cashewyoghurt med probiotika! Det här är ett av grundrecepten i min sprillans nya kokbok Råsöt (reklamlänk – köp här). bok. Ett fantastiskt sätt att göra dina råa sötsaker ännu nyttigare!

Cashewyoghurt har en syrlig eftersmak precis som “vanlig” yoghurt och kan användas i alla möjliga tårtor och efterrätter. Eller ätas som den är, förstås. Det här receptet motsvarar cirka 5 dl yoghurt. Lycka till!

Print

Grundrecept cashewyoghurt med probiotika

  • Av : Viktoriia Rumiantseva c/o Food Pharmacy
  • Portioner : 5 1x
Scale

Ingredienser

3 dl naturella cashewnötter

3 dl (cirka) vatten till blötläggning

1 1/2 dl vatten till fermentering

2 kapslar probiotika

en nypa salt

Instruktioner

  1. Blötlägg cashewnötterna i vatten och låt stå i rumstemperatur 4–6 timmar.
  2. Skölj cashewnötterna och låt dem rinna av i en sil några minuter.
  3. Häll cashewnötter, 1 ½ dl nytt vatten, innehållet i probiotikakapslarna och salt i en blender. Mixa tills du får en slät smet.
  4. Häll smeten i en skål och och täck med plastfolie eller tyg. Placera smeten på ett varmt ställe, 40–50 grader, ca 12 timmar. Kan förvaras ca 1 vecka i kyl.

Bild: Ulrika Ekblom

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.