Rostad sötpotatis- och blomkålspanna med chipotlemajo – Food Pharmacy

Dietistens val, Recept

Post image
fav

Rostad sötpotatis- och blomkålspanna med chipotlemajo

fav

Hur skönt är det inte när allt sköter sig själv i ugnen? Vego när det är som bäst enligt oss! Sås på majonnäs är en favorit hos oss: bra fettkvalitet och gott.

Denna rätt har räddat och förgyllt många många vardagkvällar hemma hos oss, ni måste bara testa den nu när semestern börjar lida mot sitt slut för många av oss och vardagen börjar dra igång så smått igen!

Print

Rostad sötpotatis- och blomkålspanna med chipotlemajo

  • Av : Dietistens Val c/o Food Pharmacy
  • Portioner : 4 1x
Scale

Ingredienser

2 stora sötpotatisar, ca 600 g

1 blomkålshuvud, ca 600 g

1 1/2 dl majonnäs,

3 msk chipotlepasta 

1 förp (à 380 g) förkokta svarta bönor

1 paket (à 150 g) fetaost

1 påse (à 65 g) rucola

Att ha hemma:

2 msk rapsolja, salt och peppar 

Instruktioner

  1. Skrubba och skär sötpotatisen i skivor. Dela blomkålen i mindre bitar. Lägg sötpotatis och blomkål på en plåt med bakplåtspapper, ringla över olja och strö över salt och peppar. Rosta i ugnen tills grönsakerna är mjuka och fått lite färg, ca 15 minuter. 
  2. Blanda majonnäs och chipotlepasta. 
  3. Ta ut plåten ur ugnen, häll på bönorna och smula över fetaosten. Strö på rucola och ringla över såsen. 

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.