fbpx Print

Rostad sötpotatis- och blomkålspanna med chipotlemajo

Scale

Ingredienser

2 stora sötpotatisar, ca 600 g

1 blomkålshuvud, ca 600 g

1 1/2 dl majonnäs,

3 msk chipotlepasta 

1 förp (à 380 g) förkokta svarta bönor

1 paket (à 150 g) fetaost

1 påse (à 65 g) rucola

Att ha hemma:

2 msk rapsolja, salt och peppar 

Instruktioner

  1. Skrubba och skär sötpotatisen i skivor. Dela blomkålen i mindre bitar. Lägg sötpotatis och blomkål på en plåt med bakplåtspapper, ringla över olja och strö över salt och peppar. Rosta i ugnen tills grönsakerna är mjuka och fått lite färg, ca 15 minuter. 
  2. Blanda majonnäs och chipotlepasta. 
  3. Ta ut plåten ur ugnen, häll på bönorna och smula över fetaosten. Strö på rucola och ringla över såsen.