Sallad med gulbeta, nektarin och mozarella – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Sallad med gulbeta, nektarin och mozarella

fav

Juli har lämnat plats åt augusti, nektarinerna är solmogna och vi har cravings på Cina Risbergs nektarinsallad från hennes nya kokbok  “Lunch hemma – Snabba solorätter utan svinn”. Så förstå hur glada vi är över att hon i sommar låtit oss publicera några recept från boken.

Hur lagar den här lunchen sig själv, tänker du. Ja, en viss insats krävs ju, men det är främst tiden som gör jobbet här. Förberedelserna gör du på 5 minuter. Frukt i mat kan vara en riktig vattendelare, men ge det ett försök. Betor har en något jordig smak och mozzarellan är gräddig. En syrlig nektarin bryter av mot dessa smaker och blir som en glad överraskning.

Visst låter det som den perfekta augustisalladen?

Print

Sallad med gulbeta, nektarin och mozarella

  • Av : Cina Risberg c/o Food Pharmacy
  • Portioner : 1 1x
Scale

Ingredienser

2 gulbetor

1/2 nektarin

1 mozzarella

1/2 påse valfri sallad eller kål (ca 70 g)

1 tsk balsamvinäger

1 krm chiliflakes

23 msk olivolja till ugnsbakning och

dressing

salt och svartpeppar

Instruktioner

Sätt ugnen på 220 grader. Skölj gulbetorna, skär bort toppen och botten och klyfta dem sedan med skalet på. Lägg upp betorna på en plåt, ringla över en skvätt olivolja och strö över en nypa salt. Baka betorna i ugnen cirka 25 minuter. De ska vara mjuka rakt igenom.

Under tiden delar du nektarinen i klyftor och lägger upp dem tillsammans med salladen i en skål. Blanda 1 matsked olja med 1 tesked vinäger, en nypa salt och en nypa svartpeppar. När betorna är klara, ta ut och lägg dem i salladen. Häll över dressingen och blanda. Dela mozzarellan genom att bryta isär den med fingrarna. Lägg den på salladen, strö över några chiliflakes och avsluta med att ringla olivolja över mozzarellan.

Fotograf: Ulrika Pousette

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.