fbpx Print

Sallad med gulbeta, nektarin och mozarella

Scale

Ingredienser

2 gulbetor

1/2 nektarin

1 mozzarella

1/2 påse valfri sallad eller kål (ca 70 g)

1 tsk balsamvinäger

1 krm chiliflakes

23 msk olivolja till ugnsbakning och

dressing

salt och svartpeppar

Instruktioner

Sätt ugnen på 220 grader. Skölj gulbetorna, skär bort toppen och botten och klyfta dem sedan med skalet på. Lägg upp betorna på en plåt, ringla över en skvätt olivolja och strö över en nypa salt. Baka betorna i ugnen cirka 25 minuter. De ska vara mjuka rakt igenom.

Under tiden delar du nektarinen i klyftor och lägger upp dem tillsammans med salladen i en skål. Blanda 1 matsked olja med 1 tesked vinäger, en nypa salt och en nypa svartpeppar. När betorna är klara, ta ut och lägg dem i salladen. Häll över dressingen och blanda. Dela mozzarellan genom att bryta isär den med fingrarna. Lägg den på salladen, strö över några chiliflakes och avsluta med att ringla olivolja över mozzarellan.