Sötpotatissoppa med röd curry – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Sötpotatissoppa med röd curry

fav

Det har blivit dags för oss att publicera ett sista recept från Cina Risberg och hennes helt underbara kokbok “Lunch hemma – Snabba solorätter utan svinn” – en kokbok som uppgraderar trötta grönsaker till riktiga pangluncher som sätter piff på vardagen utan att du behöver slå knut på dig själv. Sist ut är denna heta sötpotatissoppa med röd curry!

Den här enkla soppan tar 20 minuter att göra. Receptet är för två portioner men när det kommer till just soppa passar vi ofta på att göra större sats, när vi ändå är i farten liksom. Cina tipsar även om att du kan ersätta kokosflaksen med cashew- eller jordnötter om du är på det humöret.

Foto: Ulrika Pousette

Redo? Då kör vi!

Print

Sötpotatissoppa med röd curry

  • Av : Cina Risberg c/o Food Pharmacy
  • Portioner : 2 1x
Scale

Ingredienser

12 sötpotatisar (ca 350 g)

2 medelstora potatisar (ca 300 g)

1 gul lök

1 msk kokosolja

2 tsk röd currypasta

1 1/2 tärning höns- eller grönsaksbuljong

ca 5 dl vatten

1 msk färsk hackad koriander

1/2 dl kokosflakes

Instruktioner

Skala och tärna lök och potatis i grova bitar. Hetta upp kokosolja (eller annan neutral olja) i en kastrull och stek löken lätt tills den börjar bli genomskinlig. Tillsätt potatis och röd curry och smula ner buljongtärningarna. Häll över vatten så att det precis täcker potatisen och löken. Koka upp och sänk till medelvärme.

Nu kan du ta en jobbpaus på 15–20 minuter medan soppan kokar under lock.

Kolla om potatisen är mjuk och ta av soppan från värmen. Häll av lite av buljongen i en behållare och spar till spädning. Mixa soppan med en stavmixer och späd efterhand med buljongen tills du har en konsistens du är nöjd med. Om det behövs mer vätska kan du späda med vatten. Smaka eventuellt av med salt och toppa soppan med koriander och kokosflakes.

Fotograf: Ulrika Pousette

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.