fbpx Print

Sötpotatissoppa med röd curry

Scale

Ingredienser

12 sötpotatisar (ca 350 g)

2 medelstora potatisar (ca 300 g)

1 gul lök

1 msk kokosolja

2 tsk röd currypasta

1 1/2 tärning höns- eller grönsaksbuljong

ca 5 dl vatten

1 msk färsk hackad koriander

1/2 dl kokosflakes

Instruktioner

Skala och tärna lök och potatis i grova bitar. Hetta upp kokosolja (eller annan neutral olja) i en kastrull och stek löken lätt tills den börjar bli genomskinlig. Tillsätt potatis och röd curry och smula ner buljongtärningarna. Häll över vatten så att det precis täcker potatisen och löken. Koka upp och sänk till medelvärme.

Nu kan du ta en jobbpaus på 15–20 minuter medan soppan kokar under lock.

Kolla om potatisen är mjuk och ta av soppan från värmen. Häll av lite av buljongen i en behållare och spar till spädning. Mixa soppan med en stavmixer och späd efterhand med buljongen tills du har en konsistens du är nöjd med. Om det behövs mer vätska kan du späda med vatten. Smaka eventuellt av med salt och toppa soppan med koriander och kokosflakes.