fbpx Print

Bärparfait med lime

Scale

Ingredienser

Bärsylt

200 g valfri bär (jag tog jordgubbar)

12 tsk lönnsirap (beroende på hur söta bären är)

2 msk chiafrön

Lime jelly

1 dl limejuice

1 dl vatten

3 msk lönnsirap

1 tsk agar agar

Grädde

3 dl vispbar växtbaserad grädde

1 lime, skalet

Instruktioner

  1. Mixa bär i en blender. Tillsätt chiafrön. Ställ åt sidan.
  2. I en kastrull, blanda ihop alla lime jelly-ingredienser. Koka upp blandning och rör om ca 2 minuter. Ställ åt sidan.
  3. Vispa grädden och tillsätt limeskal.
  4. Ta fram två glas och tillsätt 2 msk bär sylt, sedan 1 msk lime jelly och slutligen 2 msk grädde. Upprepa alla steg en gång till och voila!
  5. Kan förvaras cirka 5 dagar i kyl.