Glutenfri blåbärspaj – Food Pharmacy

Recept, Viktoriia i köket

Post image
fav

Glutenfri blåbärspaj

fav

Mina damer och herrar, det här är den bästa pajen som finns året runt men kanske ännu bättre just nu med vilda blåbär i säsong. Vad du än gör, missa inte att baka glutenfri blåbärspaj i höst!

Print

Glutenfri blåbärspaj

  • Av : Viktoriia Rumiantseva c/o Food Pharmacy
  • Portioner : 68 1x
Scale

Ingredienser

Botten

2 1/2 dl mandelmjöl

3 msk mandel

1 dl glutenfri havre

1 msk lucumapulver (frivilligt)

7 st färska dadlar

12 msk kokosolja

12 msk vatten (vid behov)

En nypa salt

Mandel Fudge

1/2 dl lönnsirap

1 dl mandelsmör

1/2 dl kokosolja

En nypa salt

23 dl vilda blåbär

Instruktioner

  1. Mixa nötterna till små bitar i en matberedare. Tillsätt, havregryn mandelmjöl och lucuma och mixa ytterligare cirka 3 sekunder. Tillsätt urkärnade dadlar, vatten och kokosolja. När du kan rulla ihop degen till en boll som inte faller isär så har den rätt konsistens! Om degen är för torr, tillsätt ytterligare 1 msk vatten.
  2. Tryck ut degen i formen (jag använder 16 cm pajform) och jämna till den med en sked.
  3. Blanda ihop alla fudgeingredienser förutom blåbären. Fördela fudgen jämnt över bottnen.
  4. Låt pajen stelna i frysen innan du dekorerar den med blåbären.
  5. Lägg blåbären i mitten och låt stå i kyl tills servering.
  6. Pajen kan förvaras 5 dagar i kyl eller 1 månad i frys.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.