Müslibars för fiberjägare – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Müslibars för fiberjägare

fav

Igår kväll gjorde vi något helt otroligt gott – vi blandade vår fiberjägarmüsli från Absolut Food Pharmacy (receptet finns i den här kokboken – reklamlänk) med dadlar och kokosolja, och sedan ringlade vi över smält mörk choklad. Stående ovationer från såväl stora som små!

Har du inte köpt vår nya kokbok (reklamlänk) än (skandal om du frågar oss, haha) så kan du köra på valfri müsli, men eftersom vår fiberjägarmüsli innehåller lättsaltade nötter så gifte den sig helt perfekt med sötman från dadlarna. Dessutom får vi ju i oss både helt bovete, kokos, solroskärnor, pumpakärnor, sesamfrön, hela linfrön, kardemumma och kanel när vi gör barsen med vår müsli, vilket är ett stort härligt plus.

Häng med så får du se vad vi gjorde (receptet ligger längst ner i det här inlägget):

Vi började med att mixa fiberjägarmüslin (cirka 3 dl) med 5 msk kokosolja och tillräckligt många dadlar för att smeten skulle hålla ihop (vi började försiktigt med 5-6 stycken och sedan hade vi i några till tills vi var nöjda med konsistensen).

Så här såg det ut när vi var klara!

Sedan plattade vi ut smeten i en form med bakplåtspapper och lät den stå i kylen i 1/2-1 timme. Tricket här är att smeten ska stelna så ha inte för bråttom. Efter en stund tog vi ut formen och skar upp smeten i lagom stora rektangulära bars.

Dags att smälta choklad! Vi tog mörk choklad (70%) som vi smälte i ett vattenbad.

Och nu till det roligaste momentet – pynta barsen! Vi fick hjälp av vår dotter. Hon är tolv år så kan hon så kan du.

Färdigt! Nu ska de bara snabbt in och vända i kylen, så att chokladen stelnar. Sedan är det fritt fram att smaka!

Print

Müslibars gör fiberjägare.

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 15 1x
Scale

Ingredienser

3 dl fiberjägarmüsli (recept här)

5 msk kokosolja

dadlar

100 g mörk choklad (70%)

Instruktioner

Blanda allt förutom chokladen i en mixer (tillsätt dadlar tills du känner dig helt nöjd med smeten – den ska hålla ihop). Platta ut smeten i en form med bakplåtspapper och låt stå i kylen i cirka 1 timme. Ta ut formen och skär upp bars. Smält chokladen i vattenbad och ringla den över dina bars. Ställ dom i kylen igen en stund så att chokladen får stelna. Njut!

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.