fbpx Print

Pizza med smashed potatoes, svamp och vitlök

Scale

Ingredienser

1 brödfri pixxabotten från For Real! Foods

5 kokta potatisar

3 vitlöksklyftor

150 g skogschampinjoner

1/2 dl parmesan

Salt & svartpeppar

Olivolja

Instruktioner

  1. Sätt ungen på 250 grader.
  2. Koka potatisen och låt svalna. Skiva den sedan i 1/2 cm tjocka skivor.
  3. Finhacka vitlöken och skiva svampen tunt. Låt fräsa i lite olja i 5-10 minuter.
  4. Ta ut en pizzabotten ur frysen och lägg på ett bakplåtspapper.
  5. Täck botten med den skivade potatisen. Krossa potatisen med baksidan av en sked eller slev, så att det nästan blir ett mos.
  6. Toppa med den vitlöksfrästa svampen och riven parmesan.
  7. Ställ pizzan (med bakplåtspappret) i ugnen, gärna på en pizzasten eller stål.
  8. Grädda i cirka 8 minuter.
  9. Ta ut pizzan och toppa med färsk persilja, olivolja, salt och nymalen svartpeppar.