Tre goda saker att laga i september – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Tre goda saker att laga i september

fav

Å ena sidan vill vi aldrig att sommaren ska ta slut, å andra sidan ser vi lite fram emot hösten. Frisk luft, tjocktröja och varma soppor är ju inte helt omysigt det heller. Vi väljer att omfamna september och se det fina i alla årstider, och bjuder härmed på tre riktigt härliga septemberrecept.

Kryddig linssoppa

Det här receptet kommer från vår gästkock Victoria Nordström. Förutom det stora intresset att laga vacker, god och hållbar mat så brinner hon extra mycket för att inspirera alla till att äta lite bättre, lite godare. Särskilt barn och ungdomar. Det här receptet kan hela familjen njuta av i höst. Du hittar receptet här.

Familjens mangogryta

Det här är fortfarande en av våra favoritgrytor, trots att den har några år på nacken nu. Eller, rättare sagt, familjens favoritgryta. Med mango, cashewnötter och tofu får den alla på fall. Än så länge har vi inte stött på någon som inte har velat ha receptet efter att de smakat den. Du hittar receptet här.

Gnocchigratäng med aubergine och svarta bönor

Den här krämiga gratängen tar 10 minuter att sno ihop, sedan fixar ugnen resten. Vi tänker att det kanske kan passa perfekt nu när skolor och jobb dragit igång på allvar igen? Bönor i kombination med gott innehåll av grova grönsaker ger dessutom måltiden ett högt innehåll av fibrer vilket främjar ett långsamt blodsockersvar och längre mättnad. Så bra ju! Receptet kommer från våra gästskribenter Dietistens Val och du hittar det här.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.