Vita bönor i smakrik buljong – Food Pharmacy

Lunch hemma med Cina, Recept

Post image
fav

Vita bönor i smakrik buljong

fav

Riktigt roliga nyheter – vi har en ny gästkock in da house. Cina kommer framför allt att fokusera på enkla och medveten luncher. Eftersom jag jobbar en del med mat och hållbarhet ute ”i verkligheten” är matsvinn en hjärtefråga för mig. I de här recepten kommer du också upptäcka att Cina älskar grönsaker.

Först ut är en otroligt enkel, billig och smakrik lunch med vita bönor i buljong. Cina gillar de små vita bönorna som heter Cannellinibönor, men om du inte har det så fungerar nog de flesta sorter här. Hon använder spenat, men svart- eller grönkål är också gott. Tricket med en goda buljongen är att blanda den med parmesanosten (yum!).

Önskar dig en riktigt trevlig lunch!

Print

Vita bönor i smakrik buljong

  • Av : Kristina Risberg c/o Food Pharmacy
  • Portioner : 2 1x
Scale

Ingredienser

3 dl vatten

2/3 buljongtärning (höns eller veg)

1 paket cannellinibönor

3/4 dl riven parmesanost

2 vitlöksklyftor

ca 1520 cocktailtomater eller 2 större tomater

1 näve bladspenat

1 nypa chiliflakes

Olivolja till stekning

Salt och peppar

Instruktioner

Skölj bönorna och koka upp vatten och lös upp en buljongtärning i vattnet. Hetta upp en stekpanna med olivolja. Finhacka vitlöken och dela tomaterna i halvor (om du har större tomater så dela dem i 8 klyftor). Lägg vitlöken och tomaten samt chiliflakes i stekpannan och sänk till medeltemperatur. Låt dem steka i ca 4-5 min så att tomaterna mjuknar. Tillsätt bönorna och häll över buljongen och sen spenaten. Låt det puttra på svag värme i 2 minuter och rör sen ner 1/2 dl av parmesanen. Rör om tills osten löst upp sig och buljongen är gyllene i färgen. Smaka av med salt och peppar. Servera med resten av parmesanen och lite olivolja som du ringlar över.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.