fbpx Print

Vita bönor i smakrik buljong

Scale

Ingredienser

3 dl vatten

2/3 buljongtärning (höns eller veg)

1 paket cannellinibönor

3/4 dl riven parmesanost

2 vitlöksklyftor

ca 1520 cocktailtomater eller 2 större tomater

1 näve bladspenat

1 nypa chiliflakes

Olivolja till stekning

Salt och peppar

Instruktioner

Skölj bönorna och koka upp vatten och lös upp en buljongtärning i vattnet. Hetta upp en stekpanna med olivolja. Finhacka vitlöken och dela tomaterna i halvor (om du har större tomater så dela dem i 8 klyftor). Lägg vitlöken och tomaten samt chiliflakes i stekpannan och sänk till medeltemperatur. Låt dem steka i ca 4-5 min så att tomaterna mjuknar. Tillsätt bönorna och häll över buljongen och sen spenaten. Låt det puttra på svag värme i 2 minuter och rör sen ner 1/2 dl av parmesanen. Rör om tills osten löst upp sig och buljongen är gyllene i färgen. Smaka av med salt och peppar. Servera med resten av parmesanen och lite olivolja som du ringlar över.