Limepaj med avokado – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept, Viktoriia i köket

Post image
fav

Limepaj med avokado

fav

Ett skepp kommer lastat med en helt underbar vegansk limepaj gjord på lime och avokado. Den är syrlig och fräsch, och jag älskar den härliga mandelbotten.

Tänk på att använda avokado som är mogen för att få till en bra konsistens på fyllningen. Och glöm inte skölja bovetet med kokande vatten eftersom bovetets skal innehåller färgämnet fagopyrin som kan ge känsliga personer allergi. Pajen håller 5 dagar i kylskåp och 2 månader i frysen.

Print

Limepaj med avokado

  • Av : Viktoriia Rumiantseva c/o Food Pharmacy
  • Portioner : 8 1x
Scale

Ingredienser

Botten

3 dl mandlar

1 dl helt bovete (sköljt med kokande vatten) eller glutenfritt havre

8 färska dadlar, urkärnade

1 lime, skalet

En nypa salt

Fyllning

1 avokado

1 lime, juicen

Färsk mynta och lönnsirap som smaksättare

2 msk kokosmjölk

3 msk smält kokosolja

Garnering

Mynta, lime och vispbar växtbaserad grädde till garnering

Instruktioner

  1. Mixa alla ingredienserna till botten i en matberedare tills du får en klibbig smet. Pressa ner smeten i en form (jag använder 16 cm pajform).
  2. Mixa alla ingredienserna till fyllningen i en blender eller matberedare. Fördela jämnt över botten.
  3. Låt pajen stelna i frysen i cirka 1 timme. Ta ut och dekorera.
  4. Pajen kan förvaras 5 dagar i kyl eller 2 månader i frysen.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.