Sesamsåsen som är god till precis allt – Food Pharmacy

Lunch hemma med Cina, Recept

Post image
fav

Sesamsåsen som är god till precis allt

fav

Den här sesamsåsen innehåller både syra, sötma och lite sälta så att den där sträva känslan som tahini kan ge helt försvinner. Den funkar till allt! Grönsaker, nudlar, kött, fisk, wok, wraps, spetskålsallad…

Som pricken över i:et så går den snabbt att göra, men har man lunch så är det ändå skönt att ha en färdig sås i kylen! Såsen räcker till cirka 6 portioner. Du kan eventuellt smaka av den med en nypa salt, det är en smaksak. Personligen gillar jag att den är ganska söt.

Print

Sesamsåsen som är god till precis allt

  • Av : Cina Risberg c/o Food Pharmacy
  • Portioner : 6 1x
Scale

Ingredienser

5 msk rostade sesamfrön

5 1/2 msk tahini

4 msk mirin

4 msk vinäger

3 msk rapsolja

3 msk strösocker

3 msk japansk soja

1 krm vitlökspulver

1 krm vitpeppar

ev 12 msk vatten

Instruktioner

Rosta sesamfrön i en torr panna och mal dem i mortel. Det behöver inte vara superfint. Blanda resten av ingredienserna med en stavmixer. Tillsätt sesamfrön och späd med en skvätt vatten om du vill ha den rinnig. Smaka eventuellt av med salt.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.