Enkla marsipanbollar – Food Pharmacy

Recept, Viktoriia i köket

Post image
fav

Enkla marsipanbollar

fav

Vi tänkte att vi kanske kunde locka med vår veganska gästkonditor Viktoriia Rumianstseva marsipanbollar nu lagom till december? Perfekt att baka till andra advent!

Print

Marsipanbollar

  • Av : Viktoriia c/o Food Pharmacy
  • Portioner : 20 1x
Scale

Ingredienser

100 g mandelmjöl

3 msk lönnsirap

1 apelsin, juice och skal

1 msk amarettolikör (frivilligt)

300 g mörk choklad

Instruktioner

Blanda ihop mandelmjöl, lönnsirap och apelsinjuice och skal i en skål. Tillsätt amaretto om du vill. Smeten behöver vara ganska klibbig som man ska kunna rulla bollar av den så tillsätt mer apelsinjuice eller lönnsirap om smeten är för torr (och tillsätt mer mandelmassa om det är för vattnig). Rulla runda marsipanbollar. Smält chokladen över vattenbad och kyl ner till 32 grader under omrörning. Doppa marsipanen i chokladen och lägg att torka.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.