Vi har ett nytt kök i Food Pharmacy-familjen!  – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Vi har ett nytt kök i Food Pharmacy-familjen! 

I samarbete med Funkiskök

Vet ni vad? Vi har ett nytt kök i Food Pharmacy-familjen! Det bor hemma hos vår designer Anna, och jisses så fint det är. Men förutom att vi är kära i hur det ser ut så finns det en några andra väldigt fördelaktiga saker att berätta om det.

Till exempel så är det byggt från grunden av Funkiskök snickeri i Skåne. För Anna och hennes familj var det väldigt viktigt med ett kök som tillverkats i Sverige och att det bara användes naturliga råvaror. Därför var det här köket, som bara består av massiv furu i stommar, hyllplan och lådor, ett givet val. En köksinredning med massiva trästommar håller i flera generationer och gör det till en både miljövänlig och långsiktigt hållbar lösning. Att det dessutom åldras vackert och att skador och slitage som uppstår genom åren lätt går att laga eller återställa, är ju inte direkt en nackdel när man bygger ett hus som man hoppas att ens barn ska älska att ta över om sisådär 40 år.

Och lägg sedan det vansinnigt fina hantverket på det! När furu är nysågat och hyvlat är det ett väldigt mjukt material. Därför måste Funkisköks snickare lägga mycket tid och omsorg för att få en färdig yta. När alla moment är utförda får man å andra sidan ett hållbart, slittåligt material som håller i många år. 

Modulerna speglar historien samtidigt som de möter dagens moderna krav. Klassiska gångjärn tillsammans med moderna utdragsskenor skapar en fin balans mellan nytt och gammalt. Det gör att vissa moment blir mer komplicerade än i en helt modern kökstillverkning, men Funkiskök tycker att det är viktigt att bevara det klassiska hantverket. Varje moment i hela produktionen tar sin lilla tid eftersom de utförs för hand av fantastiskt duktiga snickare efter beställning från kund. 

Så nu ser vi fram emot att Anna ska bjuda hem oss på julfest, påskfest, sommarfest och kräftskiva (det är väl ändå rimligt?) – för det här köket har liksom redan blivit en del av familjen som man gärna umgås mer med.

Köksmodellen som används i köket heter “Modul” – du hittar mer information om den här: https://www.funkiskok.se/vara-kok/modul

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.