Choklad- & apelsintårta till nyår – Food Pharmacy

Recept, Viktoriia i köket

Post image
fav

Choklad- & apelsintårta till nyår

fav

Här har du en helt otroligt vegansk tårta med några dadlar som enda sötning. Till den här festliga tårtan behöver du en 16 cm form. Tål du inte nötter så kan du använda frösmör (som pumpa eller solros) istället för nötsmör!

Print

Choklad- & apelsintårta till nyår

  • Av : Viktoriia Rumiantseva c/o Food Pharmacy
  • Portioner : 10 1x
Scale

Ingredienser

Botten

1 dl kakaonibs

1/2 dl kakaopulver

1/2 dl mandel- eller cashewsmör

7 färska dadlar, urkärnade

Skal av 1 apelsin, riven

Kräm

1 dl mandel- eller cashewsmör

1 dl kokosgrädde

Juice av 2 apelsiner

Skal av 1 apelsin, riven

1 dl kakaopulver

1/2 dl smält kokosolja

Instruktioner

Tillsätt alla botteningredienser till matberedare och mixa till du får en klibbig boll. Pressa botten i en form och jämna ut med en sked. Mixa alla krämingredienser till en slätt smet i en mixer eller blender. Häll smeten över botten och ställ i frys i ca 1-2 timmar eller tills tårtan har stabiliserat sig. Dekorera med frön och bär.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.