Det vinner du på att ha en elcykel – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Det vinner du på att ha en elcykel

I samarbete med Bosch eBike Systems

Tidigt i höstas fick vi ett samtal från Bosch eBike Systems. De frågade om vi ville låna två elcyklar i några månader. Eftersom vi båda är två glada cykelentusiaster så var svaret ett unisont ja, men faktum är att vi nog inte riktigt förstod exakt hur bra det skulle passa oss. I den här artikeln kommer vi att berätta om våra erfarenheter och vad du vinner på att ha en elcykel!

När man talar om elcyklar så talar man ofta om vad man slipper (utsläpp, köer, bensin, leta parkering, trängselskatter), men vad som blivit väldigt tydligt för oss under hösten är vad man VINNER. Nämligen massa saker som ökar livskvaliteten – såsom motion, frisk luft och mindre stress.

Efter sex månader på varsin elcykelsadel mår vi bättre än vad vi gjort på länge. Tack vare våra elcyklar har vi fått en strid ström av välgörande vardagsmotion och fyllt lungorna med frisk luft flera gånger om dagen. Vi kan räkna gångerna på vår hand då vädret varit för dåligt för att inte ta cykeln. Tack vare elmotorn så behöver man aldrig tänka “orkar jag?”. Med en elcykel får man enkelt en boost när man behöver den, och därför orkar man alltid.

Vi bor lite olika och har skilda behov. Lina bor i lägenhet i stan med allt vad det innebär – det mesta hon behöver finns nära till hands. Hon har dock en häst på Djurgården som hon behöver ta sig till två gånger om dagen och har ofta last i form av hö, täcken och pryttlar. Så för henne har lådcykeln varit alldeles ypperlig.

Mia bor i hus utanför stan och var sugen på att prova att börja pendla till och från stan. Otroligt skönt att slippa vara beroende av tidtabeller eller lediga parkeringsplatser (finns de ens?). Så förutom pengarna hon sparat på att inte behöva tanka eller ha ett SL-kort, så har hon sluppit vägtullar och parkeringsbiljetter.

Men nu när vi sammanfattar halvåret så är nog den största behållningen trots allt att vi kommit ut i ur och skur. På riktigt så känner vi att cykeln och Bosch eBike Systems högkvalitativa system har höjt vår livskvalitet några snäpp! Vi har susat ner för Söders höjder med lådcykeln full att böcker, vi har cyklat i hård motvind mot stallet utan minsta antydan till mjölksyra i låren, vi har cyklat till bryggan och tillbaka för att ta våra kalla dopp. Och varenda gång som vi passerat en bilkö, en full busshållsplats eller sett en bil som letat parkering har vi konstaterat hur nöjda vi är. Så himla skönt att VINNA motion, frisk luft och energi.

Bosch eBike Systems finns på en rad olika cykelmärken och består inte bara utav drivenhet och batteri, utan även display och app med spännande och smarta funktioner. Läs mer på www.bosch-ebike.se 

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.