Print

Julpizza med brysselkål och lättkaramelliserad rödlök

Scale

Ingredienser

1 pizzabotten från FOR REAL FOODS (köp här)

200 gram brysselkål

1 msk + 1 msk olivolja

1/21 rödlök

1 msk honung

1 msk äppelcidervinäger

färsk timjan

1 dl priven parmesan

salt & nymalen svartpeppar

Instruktioner

Sätt ugnen på 250 grader. Lägg in pizzastenen/stålet om du har ett sådant. Skär brysselkålen i tunna skivor på längden. Massera den snabbt i olivolja, salt och peppar. Ställ åt sidan. Strimla rödlöken. Värm olivoljan, honungen och äppelcidervinäger någon minut. Lägg i rödlöken och låt puttra i cirka 5 minuter. Ta ut en botten från frysen. Strö över osten. Fortsätt med rödlöken och sist brysselkålen. In i ugnen i 5-7 minuter. Ta ur och strö över lite timjan.

Food Pharmacy
Översikt

Vi använder kakor (cookies) för att kunna erbjuda dig bästa möjliga användarupplevelse på foodpharmacy.se. Kakorna lagras i din webbläsare och används för funktioner som att känna igen dig när då återvänder till siten samt hjälper vårt team förstå vilka funktioner och innehållstyper som är mest intressanta för dig och alla andra användare.