Nyårsbricka med extra allt – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Nyårsbricka med extra allt

fav

Den här nyårsbrickan är tänkt som inspiration, kanske vill du byta ut något eller utöka den ytterligare? Sky is the limit på nyårsafton!

Nedan hittar du vår vän Cassandras nyårsbricka, men kanske vill du utöka den med pistagenötter, frökex, granatäpplekärnor, torkade tranbär, hummus och torkade äpplechips? Och när det kommer till saffranshonungen så kan du ju även ringla den över de här underbara halloumisnittarna.

Cassandra brukar servera honungen med citronskivan kvar i honungen. Den kan sparas så länge som upp tills ett år, men risken är rätt lite med tanke på hur god den är. Passar i ALLT från tomtegröt, på ost, i te, tomatsåser och fisksoppa.

Print

Saffranshonung

  • Av : Cassandra Mechura c/o Food Pharmacy
Scale

Ingredienser

250 g honung

1 paket saffran

1/2 tsk färsk pressad citronsaft

en citronskiva

Instruktioner

Blanda honung, saffran, citronsaft och citronskiva i en kastrull. Värm varsamt på låg temperatur så att du undviker att den kokar då den kan bli lite skummig (om det skulle hända så är det bara att låta den kylas ner och skapa av med en sked).

Print

Sötsalta pekannötter

  • Av : Cassandra Mechura c/o Food Pharmacy
Scale

Ingredienser

23 dl råa pekannötter

1 msk ghee

23 msk lönnsirap

en nypa kanel

en nypa havssalt

Instruktioner

Värm nötterna i en stekpanna med ghee och sirapen. Rör runt under mellan-hög värme tills nötterna börja få lite färg, bara några minuter, undvik att det börjar ryka. Häll över till en tallrik för att svalna men strössla lite kanel och salt ovanpå först.

Print

Hummus med heta pumpafrön och granatäpple

  • Av : Cassandra Mechura c/o Food Pharmacy
Scale

Ingredienser

1 dl pumpafrön

1 tsk olivolja

en nypa kryddpeppar

en nypa havssalt

granatäpple

1 paket hummus eller en av Food Pharamacys recept

färsk krossad svartpeppar

Instruktioner

Pumpafrön

Rösta pumpafrön i en stekpanna lite lätt. Häll över olivolja och strössla med kryddpeppar och salt. Låt svalna innan fortsättning med hummusen.

Hummus

Ta hummusen i en skål och gör groppar med en sked. Ringla över lite olivolja och toppa hummusen med de färdiga pepitas plus granatäpple och lite färsk krossad svart peppar.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.