5 bra budgettips för köket – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

5 bra budgettips för köket

Visste du att januari är årets fattigaste månad? I det här inlägget har vi sammanställt 5 bra budgettips för köket som förhoppningsvis får slantarna att räcka januari ut.

Välj grönsaker i säsong

I januari föreslår vi att du köpet hem svensk kål, jordärtskocka, lök, palsternacka, kålrot, potatis, broccoli, morötter och rödbetor. Att handla och äta mat efter säsong är både godare, billigare och bättre för miljön!

Köp grönsaker på lösvikt

Att köpa grönsaker på lösvikt är ofta ett enkelt sätt att både få ner kostnaderna och undvika matsvinn. Tänk också på att äta hela grönsaken. Mycket av näringen gömmer sig i blast, stjälk, skal och kärnhus. Får du trots allt något över? Vänligen se punkt 5 om hur du enkelt äter upp rester!

Dyk ner i frysdisken

Mat som får ligga för länge i kylen tappar i både näring och fräschör. Att frysa in i tid är ofta mycket bättre och du behöver därför inte vara det minsta rädd för att handla dina grönsaker från frysdisken. Ha också för vana att själv frysa in grönsaker, örter, frukt och bröd.

Gör storkok

Laga stora mängder när du ändå är i farten och frys in. Har du färdig mat hemma blir det också enklare att motstå takeaway, hel- och halvfabrikat när du kommer hem för sent för att både hinna handla och laga mat. Själva har vi som mål 2023 att bli ännu bättre på food prepping! Söndagar är dagen då vi tillbringar lite mer tid i köket för att sedan minimera tiden på veckodagarna.

Ät upp resterna

Utmana dig själv och bestäm dig för att minimera ditt matavfall i januari. Soppa är till exempel en ypperlig sak att göra på rester. Det här receptet på restsoppa anpassas lätt efter vilka grönsaker du råkar ha hemma.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.