Morotssoppa med fetaost och örtolja – Food Pharmacy

Lunch hemma med Cina, Recept

Post image
fav

Morotssoppa med fetaost och örtolja

fav

Det här receptet är för dig som precis tittat in i kylen och konstaterat att den var rätt tom. Den här soppan innehåller nämligen bara fyra ingredienser – morot, lök, buljong och en skvätt valfri mjölkdryck brukar de flesta av oss ha hemma.

Råkar du ha bönor, linser, fröer eller nötter hemma så är de förstås supergoda att tappa i soppan precis före servering. Och om vill du lyxa till det så toppar du soppan med smulad fetaost och några droppar örtolja som du gör på persilja, mynta, chili, spiskummin och olivolja. Mums!

Print

Morotssoppa med fetaost och örtolja

  • Av : Cina Risberg c/o Food pharmacy
Scale

Ingredienser

2 morötter

1 lök 2 dl buljong

1/2 dl valfri grädde eller mjölk

1/3 frp fetaost

Olivolja

Örtolja

1 näve bladpersilja

1 msk hackad mynta

1 grön chili

1/2 tsk spiskummin

3 msk olivolja

Instruktioner

Skala morötterna och skär i slantar eller kuber. Gör samma sak med löken. Hetta upp lite olja i en kastrull och stek löken och morötterna lätt tills löken börjar bli genomskinlig. Häll över vatten och en halv buljongtärning och låt koka tills morötterna är mjuka.

Du hinner göra örtoljan medan morötterna kokar! Bara att blanda allt i mixer. När morötterna är mjuka tar du av kastrullen från spisen och mixar soppan med en stavmixer. Tillsätt grädden/mjölken efter hand för att få den konsistens som du vill ha på soppan. Du kan även späda med mer buljong så klart.

Smaksätt soppan med salt och peppar. Toppa med fetaosten och örtoljan. 👌

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.