Print

Morotssoppa med fetaost och örtolja

Scale

Ingredienser

2 morötter

1 lök 2 dl buljong

1/2 dl valfri grädde eller mjölk

1/3 frp fetaost

Olivolja

Örtolja

1 näve bladpersilja

1 msk hackad mynta

1 grön chili

1/2 tsk spiskummin

3 msk olivolja

Instruktioner

Skala morötterna och skär i slantar eller kuber. Gör samma sak med löken. Hetta upp lite olja i en kastrull och stek löken och morötterna lätt tills löken börjar bli genomskinlig. Häll över vatten och en halv buljongtärning och låt koka tills morötterna är mjuka.

Du hinner göra örtoljan medan morötterna kokar! Bara att blanda allt i mixer. När morötterna är mjuka tar du av kastrullen från spisen och mixar soppan med en stavmixer. Tillsätt grädden/mjölken efter hand för att få den konsistens som du vill ha på soppan. Du kan även späda med mer buljong så klart.

Smaksätt soppan med salt och peppar. Toppa med fetaosten och örtoljan. 👌

Food Pharmacy
Översikt

Vi använder kakor (cookies) för att kunna erbjuda dig bästa möjliga användarupplevelse på foodpharmacy.se. Kakorna lagras i din webbläsare och används för funktioner som att känna igen dig när då återvänder till siten samt hjälper vårt team förstå vilka funktioner och innehållstyper som är mest intressanta för dig och alla andra användare.