Ramen med svamp, ingefära och miso – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Ramen med svamp, ingefära och miso

fav

Lägg av!!! Det är vad vi brukar skrika varje gång vi lagar den här rätten. Hur kan något vara så gott??? Jo troligtvis för att det innehåller allt vi tycker om – vitlök, ingefära, sesamolja för att bara nämna några ingredienser.

På bilden ovan har vi använt världens finaste purpurfärgade bovetenudlar, men får du inte tag på sådana så går det precis lika bra med vilka bovete- eller kelpnudlar som helst ❤️👌

Den här rätten älskar vi att bjuda på när vi har gäster, den är så himla lätt att förbereda i förväg (koka buljongen kan du ju göra dagen före och ju längre tofun får marineras desto bättre… ). Dessutom har vi märkt att alla blir så himla glada när de blir bjuda på ramen. Kanske för att det inte är det första man väntar sig när man går bort på middag? Oavsett så brukar vi lägga upp “tillbehören” (nudlar, sojabönor, tofu, salladslök, koriander, svamp och sak choi) i små högar i stora skålar som vi serverar gästerna, och sedan häller vi upp buljongen i en stor kanna som man får servera sig själv.

Print

Ramen med svamp, ingefära och miso

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 4 1x
Scale

Ingredienser

1 frp (à 400 gram) fast naturell tofu

2 msk tamarisoja

2 msk sesamolja

2 msk risvinäger

1 1/2 liter vatten

4 msk ljus miso

1 msk lantbuljong

34 msk tamarisoja

4 vitlöksklyftor

2 cm färsk ingefära

150 g champinjoner

kokosolja att steka i

1 krm salt

2 pak choi

2 dl frysta gröna sojabönor

100 g nudlar (sötpotatis eller kelp)

2 salladslökar

färsk koriander

Toppingtips

sesamfrön och finhackad chili

Instruktioner

Pressa ut all vätska från tofun. Blanda tamarisoja, sesamolja och vinäger till en marinad. Tärna tofun i små kuber och låt dem ligga i marinaden 20 minuter. Koka upp vatten, miso, buljongtärning och tamarisoja. Skala vitlöken, finhacka den och ingefäran och lägg i buljongen. Sänk värmen och låt sjuda. Skiva och fräs svampen på låg värme i olja, salta. Strimla pak choien på längden och lägg ner svamp och pak choi i buljongen. Lägg sojabönorna i en skål. Koka upp vatten och slå över bönorna, låt stå i 5 minuter så att bönorna blir ljumma. Koka nudlarna enligt instruktionerna på förpackningen. Skiva salladslöken. Fördela  nudlar, tofu, sojabönor, salladslök och koriander i fyra djupa skål. Lyft över pak choien och svampen. Häll över den varma buljongen.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.