vegansk kokossufflé

Recept, Viktoriia i köket

Post image
fav

Vegansk kokossufflé

fav

Har har du ett recept på en vegansk kokossufflé som du inte vill missa! Kombon kokos, nötter och citron är helt enkelt för oemotståndlig.

Om du vill kan du doppa bitarna i smält choklad för en extra udd. Antingen köper du färdig mörk choklad, eller så gör du egen. Här har du ett jättebra recept på hemmagjord vegansk choklad om du vill prova det sistnämnda.

Den här sufflén innehåller något som heter agar agar. Kanske är du inte bekant med det? Enkelt förklarat är agar agar-pulver ett växtbaserat alternativ till gelatin. Agar agar utvinns från rödalger och är det både lukt- och smaklöst. Det finns att köpa lite varstans på nätet, till exempel här eller här (på rea just nu så passa på!).

Print

Vegansk kokossufflé

  • Av : Viktoriia Rumiantseva c/o Food Pharmacy
  • Portioner : 20 1x
Scale

Ingredienser

2 1/2 naturella cashewnötter

3 dl kokosgrädde, rumstempererad

1/2 dl lönnsirap

1 tsk pressad citronsaft

En nypa vaniljpulver

2 msk smält kokosolja

2 tsk agar agar-pulver

1 dl vatten

300 g mörk choklad (frivilligt)

Instruktioner

Blötlägg cashewnötterna i vatten minst 4 timmar, i rumstemperatur. Häll av blötläggningsvattnet och skölj nötterna under kallt vatten, låt torka i en sil i några minuter. Mixa nötter, kokosgrädde, lönnsirap, citronsaft och vanilj till en slät smet i en blender. Tillsätt kokosolja och kör ytterligare några sekunder.

Vispa ihop agar agar och vatten in en liten kastrull. Koka upp och rör om. Efter cirka 1 minut kommer smeten att bli lite tjockare. Blanda och mixa agar agar-smeten med cashewsmeten.

Häll allt i en form och låt svalna i rumstemperatur. Ställ därefter in smeten för att stelna i kylen. När soufflén är tillräckligt fast, ta ut den ur kylen och skär upp den i bitar Om du vill: smält choklad över vattenbad och kyl ner till 32 grader under omrörning. Doppa bitarna i chokladen och låt stelna i kylskåp.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.