Print

Vegansk kokossufflé

Scale

Ingredienser

2 1/2 naturella cashewnötter

3 dl kokosgrädde, rumstempererad

1/2 dl lönnsirap

1 tsk pressad citronsaft

En nypa vaniljpulver

2 msk smält kokosolja

2 tsk agar agar-pulver

1 dl vatten

300 g mörk choklad (frivilligt)

Instruktioner

Blötlägg cashewnötterna i vatten minst 4 timmar, i rumstemperatur. Häll av blötläggningsvattnet och skölj nötterna under kallt vatten, låt torka i en sil i några minuter. Mixa nötter, kokosgrädde, lönnsirap, citronsaft och vanilj till en slät smet i en blender. Tillsätt kokosolja och kör ytterligare några sekunder.

Vispa ihop agar agar och vatten in en liten kastrull. Koka upp och rör om. Efter cirka 1 minut kommer smeten att bli lite tjockare. Blanda och mixa agar agar-smeten med cashewsmeten.

Häll allt i en form och låt svalna i rumstemperatur. Ställ därefter in smeten för att stelna i kylen. När soufflén är tillräckligt fast, ta ut den ur kylen och skär upp den i bitar Om du vill: smält choklad över vattenbad och kyl ner till 32 grader under omrörning. Doppa bitarna i chokladen och låt stelna i kylskåp.

Food Pharmacy
Översikt

Vi använder kakor (cookies) för att kunna erbjuda dig bästa möjliga användarupplevelse på foodpharmacy.se. Kakorna lagras i din webbläsare och används för funktioner som att känna igen dig när då återvänder till siten samt hjälper vårt team förstå vilka funktioner och innehållstyper som är mest intressanta för dig och alla andra användare.