Bönbullar med röd curry – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Bönbullar med röd curry

För några dagar sedan provade vi ett helt nytt recept på bönbullar som blev riktigt lyckat. Bullarna görs på förkokta linser, hackad lök och riven morot, så hyfsat enkelt för att vara bönbullar. Vi smaksatte dem med chili och koriander vilket visade sig passa väldigt väl ihop med vår röda currysås (som vi öste ner paprika, broccoli och spenat i).

Men innan vi kastar oss över receptet vill vi bara börja med att tacka för ert otroliga engagemang på Instagram – vi blir superglada för varenda litet ❤️och det är så kul att ha så mycket kontakt med er så väl i kommentarsfältet som på DM. Nu senast lade vi ju upp en liten film på just dessa bönbullar och frågade om någon ville ha receptet och responsen var, precis som vanligt, enorm.

Så som tack för all härlig energi ni ger oss kommer här ett riktigt bra recept på bönbullar 😋

Print

Bönbullar med röd curry

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 4 1x
Scale

Ingredienser

Bönbullar

2 frp (à 380 g) förkokta röda eller gröna linser

1 stor morot

1 rödlök

1 nypa chiliflakes

2 tsk fryst koriander (eller persilja)

1/2 dl maizena/potatismjöl

salt & svartpeppar kokosolja (eller smör) att steka i

Sås

1 röd paprika

1 broccoli kokosolja (eller smör) att steka i

4 dl kokosmjölk

½ lime, juicen

1 påse (à 65 gram) babyspenat

1 tärning grönsaksbuljong

2 tsk röd currypasta

Instruktioner

Bullar

Häll av och skölj linserna. Riv moroten fint och krama ur vattnet. Hacka lök. Blanda linser, morot, lök, chili och koriander i en skål tillsammans med maizena/potatismjöl. Smaka av smeten med salt och peppar. Forma “smeten” till lagom stora bollar som du med fördel kan trycka ihop så att de blir lite mer kompakta. Hetta upp olja/ smör i en stekpanna och stek bullarna på medelhög värme tills de är genomstekta, cirka 5 minuter.

Sås

Skär paprikan i strimlor och dela broccolin i mindre buketter. Stek snabbt i en panna/kastrull i olja/smör. Tillsätt kokosmjölk, lime och spenat. Värm upp på medelvärme. Smula ner buljongtärning och currypasta. Rör om väl och lägg sist ner bönbullarna.

Dela

Food Pharmacy
Översikt

Vi använder kakor (cookies) för att kunna erbjuda dig bästa möjliga användarupplevelse på foodpharmacy.se. Kakorna lagras i din webbläsare och används för funktioner som att känna igen dig när då återvänder till siten samt hjälper vårt team förstå vilka funktioner och innehållstyper som är mest intressanta för dig och alla andra användare.

0

Tillagd i varukorgen

Inga produkter i varukorgen.