Semmelkladdkaka till fettisdagen – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Semmelkladdkaka till fettisdagen

fav

Kladdkaka som smakar semla. Kan det bli mycket bättre? Vi är inga stora semmelentusiaster, men en kladdkaka med kardemumma, mandelmassa och vispad grädde tackar vi verkligen inte nej till. Här har du ett helt otroligt bra recept – vi utgick från vår vanliga kladdkaka och adderade kardemumma och bittermandel i smeten. Varsågoda, semmelkladdkaka!

Visste du att vår vanliga kladdkaka (alltså med kakao) är ett av våra mest googlade recept i Sverige? År efter år fortsätter folk att baka receptet. Så roligt! Så självklart blev den här varianten superlyckad. Och du, nymortlad kardemumma gör hela skillnaden. Har man väl provat så går man aldrig tillbaka till den färdigmalda.

Print

Semmelkladdkaka

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 1 1x
Scale

Ingredienser

1/2 dl riven kokos

10 dadlar, urkärnade

2 dl mandelmjöl

1 tsk bakpulver

1/2 dl smält kokosolja

3 ägg

1 nypa havssalt

1 tsk nymortlad kardemumma

34 finrivna bittermandlar

Valfri vispad grädde

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa dadlarna med kokosen. Vänd ner resten av ingredienserna och vispa igen. Häll över smeten i en smord form och grädda mitt i ugnen i cirka 12 minuter. Vispa grädde och servera på/till kakan. Klart!

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.