Ditt perfekta liv – Food Pharmacy

Helena Önneby

Post image

Ditt perfekta liv

Föreställ dig att ditt liv vore “perfekt” och att du hade allt du någonsin drömt om. Du har uppnått alla dina mål och allt du längtar efter finns hos dig. Hur känner du? Hur ser din vardag ut? Vem är du? Hur skulle ditt liv vara annorlunda och vad skulle du göra annorlunda?

Många av oss lever i drömmen om en framtid som vi tror kommer vara bättre än det liv vi lever idag. Det är en helt naturlig drivkraft och troligen evolutionärt, att vi hela tiden ska sträva framåt, planera för framtiden och undvika faror. Men det har historiskt sett handlat om överlevnad, medan det idag snarare är en strävan efter perfektion. För de flesta av oss behöver inte kämpa för vår överlevnad längre, vi har redan allt vi behöver för det, vi behöver lära oss att leva här och nu. Vi är inte naturligt byggda för närvaro och att vara tillfreds, det är något vi behöver öva på. 

Jag kommer ofta på mig själv med att gå och tänka på något jag strävar efter i mitt liv som ett ”om-bara”. Om bara det där skulle inträffa, då skulle allt vara perfekt. Då skulle jag äntligen kunna slappna av. Känna mig tillfreds och lugn, här och nu. Ibland når jag det där målet, ibland inte, men oavsett, jag kom aldrig ”dit”, till det ”perfekta”. 

När vi strävar framåt längtar vi ofta efter en känsla som vi tror kommer med ”om-bara”. Vilken är känslan du egentligen längtar efter att få känna? 

Vi kan påverka våra känslor genom våra tankar, beteenden och vad vi fokuserar på, i det lilla. Hur kan du skapa förutsättningar för att skapa känslan du längtar efter idag? 

Vi är ofta så upptagna med att lösa minsta lilla problem att vi missar allt som faktiskt fungerar i våra liv idag. Kan du stanna upp och uppskatta alla gåvor som redan finns i ditt liv (och som inte kommer att vara för alltid)?  

Ditt liv är idag, nu. Det finns ingen framtid annat än den du skapar i det här ögonblicket. Allt vi någonsin har är nuet och när vi tillåter oss själva att leva härifrån så inser vi att vi har mycket mer makt än vi kanske tror att förändra saker och möjligheter att leva ett underbart liv här och nu. På vägen till ingenting annat än nu. 

Hur kan du bjuda in mer magi idag? Hur kan du tillåta dig själv att vara lite mer uppmärksam på de gåvor som redan finns här? Hur kan du låta livet få visa dig mer skönhet än du kanske trodde var möjligt? Även nu, när du kanske har obalanser i kroppen. Även nu, när du kanske längtar efter våren. Även nu, när du kanske är missnöjd i din relation. Även nu, när du kanske inte trivs på jobbet. Även nu, när du kanske väntar på att världsläget ska stabiliseras. För det finns ju inget där, där. 

Och perfekt är ju bara en illusion som, om det fanns, troligen skulle vara ganska tråkig.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.