Sötpotatisvåffla med fänkål, lingon och timjan – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Sötpotatisvåffla med fänkål, lingon och timjan

fav

Det här inlägget innehåller reklam för eget varumärke

Det var som bekant våffeldagen förra helgen och vi gjorde inte bara Louises härliga glutenfria frasvåfflor på teffmjöl utan fick dessutom sug på att göra våfflor även denna helg. Så vi blåser helt enkelt liv i en gammal favorit som är med i vår senaste kokbok Absolut Food Pharmacy – nämligen vår sötpotatisvåffla med fänkål, lingon och timjan.

Färgen är vacker, smaken är kanon och fraset helt perfekt. Till dessa fulländade sötpotatisvåfflor serverar vi vitkål och fänkål som vi hyvlar tunt på en mandolin och rör ihop med honung, citronzest (finare ord för skal), svenska lingon och timjan. Och om du vill kan du självklart ha i en matsked av vår fiberblandning (länk till eget varumärke här) i smeten. Fiberblandningen är har en positiv påverkan på blodsockret. Den är också bra att ta innan man ska fika eller äta sötsaker, för att minska belastningen på kroppen. Och det är extra bra att kombinera den med vår probiotika eftersom fibrerna fungerar som mat till våra goda bakterier i tarmen!

Du får alltid 15% rabatt om du köper vår fiberblandning och probiotika i kombination (länk till eget varumärke här), men ett tips är att bli medlem i Food Pharmacy+ för då får du ytterligare 15% rabatt samt mängder av andra förmåner som extramaterial, inbjudningar, VIP-rabatter och veckomenyer – bli medlem här.

Print

Sötpotatisvåffla med fänkål, lingon och timjan

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 1 1x
Scale

Ingredienser

Våfflor

1 sötpotatis

1/2 liten gul lök

1/4 dl majsstärkelse

1 ägg

Sallad

1 dl vitkål

1/2 liten fänkål

1/2 dl lingon, tinade

1 msk honung

1/2 citron, zesten

salt & svartpeppar

2 msk färsk timjan

Instruktioner

Riv sötpotatisen fint. Riv löken grovt. Blanda. Krama ur vätskan så gott det går. Vänd ner majsstärkelsen och 1 ägg. Salta och peppra. Låt stå i minst 10 minuter så att rivet bli vattning och börjar likna en smet.

Gör salladen medan du väntar. Hyvla kålen fint på en mandolin och blanda med tinade lingon, honung, citronzest. Salta och peppra.

Gör våfflan i ett våffeljärn med smör eller kokosolja. Lägg upp på en tallrik med salladen. Servera med färsk timjan. Glad våffeldag!

En annan god våffla från Absolut Food Pharmacy:

Bananvåfflor med choklad

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.