Lever du i brist eller överflöd? – Food Pharmacy

Helena Önneby

Post image

Lever du i brist eller överflöd?

Kanske har du hört talas om begreppen abundance respektive scarcity mindset, överflöd eller brist. Det är lätt att koppla det hela till pengar men det handlar om så mycket mer. Det handlar om att skifta fokus från allt som inte finns till det som faktiskt finns. Från rädsla till tillit till att du har allt du behöver och att det finns så att det räcker till alla.  

Det är tydligt att den allmänna historien i samhället just nu är brist. Brist på tid, brist på pengar, brist på resurser. Men vad händer i dig om jag påstår att vi lever i överflöd? Att det vi verkligen behöver; kontakt, mening, kärlek finns så att det räcker och blir över för alla. När jag litar på att jag har allt jag behöver, i just den här stunden, så kan jag öppna upp för överflödet som redan finns där. 

Det här är ingen tävling och jag kommer alltid att ha det jag behöver när jag går min egen väg, jag behöver inte konkurrera med dig. Jag är buren genom livet och det finns alltid en väg framåt. Ett misstag är bara ett lärtillfälle. Ett nej är information om den som sa nej. 

När du ger mer av det du själv vill ha så kommer det att komma tillbaka till dig flerfalt. Inte bara för att du får uppleva energin av det du ger när du ger utan för att den energin i sig kommer att attrahera mer av just det. Mer kärlek ger mer kärlek. Mer tacksamhet ger mer tacksamhet. Mer kontakt ger mer kontakt. Mer möjligheter ger fler möjligheter. 

När vi väljer att se möjligheterna kommer vi ut ur tunnelseendet som stressen leder till och kan se helhetsbilden, med fräscha ögon. När vi väljer att släppa på kontrollen ser vi lösningar på oväntade sätt. Omge dig med historier om när saker löste sig, de gör ju oftast det. Häng med människor som väljer att se världen i överflöd. 

Se på naturen just nu, hon öser energi och genererar bara mer och mer. Det du fokuserar på växer så var väljer du att lägga ditt fokus? 

Att vara glad för andra, medglädje, är något som är naturligt för oss människor, missunnsamhet kommer ur idéen att resurserna är begränsade. Fira andras framgångar och du kommer att få fler för dig själv. 

Where attention goes, energy flows. 

Som vanligt vill vi inte använda det här för att glossa över det jobbiga, för att undvika smärtan eller låtsas som att allt är bra när det inte är det. Men i stort handlar vår verklighet om vad vi väljer att fokusera på. Så där i mellanrummet mellan topp och botten, i din vardag, väljer du att fokusera på överflödet eller bristen? 

Att välja att se på allt som finns, notera alla gåvor, allt som fungerar, allt du har att vara tacksamhet kommer med tiden att bygga om dina nervbanor och bygga en ny struktur i din hjärna som gör överflöd till något naturligt för dig. Och din upplevda verklighet kommer att spegla just det, du har allt du behöver och mer därtill. Och ja, det gäller i förlängningen även de ekonomiska resurserna. 

Om du blir nyfiken på mer så pratar jag om detta och mycket mer i podden Det inre skiftet – en podcast om att leva autentiskt . Nyligen släppte jag även ett par meditationer för att komma i kontakt med intuitionen och lugna tankarna. Lyssna och berätta för mig vad du vill ha mer av i podden! 

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.